Diensten

Projectmanagement

Diensten

Engineering van regel(schakel)kasten

Diensten

Bouwen/aanpassen van regel(schakel)kasten

Diensten

Bekabeling voor de installaties

Diensten

Programmeren van de installaties

Diensten

In bedrijf stellen/IO test

Diensten

Smart Building

Diensten

Realisatie totaalprojecten

Projectmanagement

Conventionele installaties :
Door onze jarenlange ervaringen op het gebied van meet- en regeltechniek in HVAC projecten kunnen wij voor al uw projecten projectmanagement realiseren. Onze ervaring leert ons dat onze medewerkers die voor u de ogen en oren in het veld zijn op tijd probleemstellingen kunnen traceren. Hierdoor gaan uw kosten omlaag en realiseren wij voor u de mooiste projecten. Bij voorkeur beginnen wij onze projecten met een kick off, waarbij alle werkzaamheden worden besproken. Afhankelijk van de klant keuze wordt gedurende het gehele project een projectmanager ingezet.

Smart Building Solutions:
Het realiseren van Smart Building projecten is inmiddels mogelijk. Steeds meer projecten worden voorzien van technologische oplossingen om meer informatie uit het gebouw te halen. Vele nieuwe open software platformen zijn inmiddels ontwikkeld. Hierdoor is de eindgebruiker / eigenaar vrij in zijn fabricaat keuzen. Verschillende fabricaten kunnen door elkaar heen toegepast worden. Vele verschillende gebouw gebonden installaties (Verlichting, CCTV, brand- en toegangsystemen, HVAC) kunnen elkaars gegevens gebruiken. Welke door middel van smart grid netwerken aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Denk hierbij aan wireless maar ook aan IP oplossingen. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van meet- en regeltechnische totaaloplossingen ten behoeve van klimaatbeheersing (HVAC) en gebouwbeheersystemen kunnen wij u uitstekend van dienst zijn vanaf de ontwikkelingsfase (VO) van uw nieuwe gebouw tot het onderhouden van uw (meet- en regel)installaties. Smart Building projecten vergen een andere aanpak van projecten. In een bouwteam combinatie waarin alle partijen zijn vertegenwoordigd inclusief de eindgebruiker / eigenaar wordt het project gerealiseerd als systeem integrator. Door het samen met de eindgebruiker / eigenaar realiseren van projecten is deze vanaf de eerste dag betrokken bij de realisatie van het project en kunnen alle eventuele wensen direct verwerkt worden in de bouwfase. Hierdoor wordt aanzienlijke kosten gereduceerd. Door het toepassen van Appi's kan de eindgebruiker/eigenaar alle gebouw gegevens eenvoudig op zijn devices visualiseren. Onze projectmanager zal u gedurende het gehele traject begeleiden in de ontwikkeling van het project en u voorzien van actuele informatie.

Engineering van regel(schakel)kasten

Wij hebben de beschikking over een eigen engineeringsafdeling waarin 3 medewerkers u terzijde staan. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij voor u ook de regelkasten of patchkasten engineren voor ombouw en of uitbreiding van bestaande regelkasten. Door middel van de door u verstrekte gegevens (aansluitlijsten, functielijsten, installatielijsten, etc.) worden in Eplan P8 de regelkasten getekend. Wij maken gebruik van macro’s zodat we op ieder vlak efficiëntie kunnen halen in de productie, en aansluiten op de wens van de klant. Door onze jarenlange ervaring hebben wij van veel verschillende fabricaten regeltechniek de Eplan macro's ontwikkeld voor het (om)bouwen c.q. uitbreiden van bestaande regel(schakel)kasten. De tekensets kunnen daardoor in PDF, DWG, DXF-formaat of op papier geleverd worden. Het maken van revisie werk is door onze actieve aanpak nooit langer dan 2 á 3 weken nadat deze zijn ontvangen voor revisie. Hierdoor kunt u uw projecten sneller afsluiten. Tevens is het in de toekomst mogelijk om door middel van digitale gegevens welke u ons aanlevert dataengineering toe te passen. Indien u geïnteresseerd bent in dataengineering kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Productie/ombouw-aanpassen van regel(schakel)kasten / Patchkasten

In onze eigen werkplaats worden na goedkeuring van het tekenset gestart met de productie van de regel(schakel)kasten / patchkasten. Deze kunnen worden in geproduceerd met door de klant aangegeven componenten (fabricaten). Onze medewerkers hebben jaren lange ervaring in het produceren van regel(schakel)kasten / patchkasten. Tevens hebben wij op deze plaats ook zeer regelmatig stagelopers (MBO3 / 4) welke wij het vak willen leren. De regel(schakel)kasten / patchkasten worden daarna uitgebreid getest. Afhankelijk van de manier van transport worden de kasten op de juiste wijze ingepakt. Wij hebben ruime ervaring met het ombouwen c.q. uitbreiden van bestaande regel(schakel)kasten voor verschillende opdrachtgevers. Hiervoor hebben wij 3 medewerkers die dagelijks bezig zijn met dit soort projecten. Voor aanvang van de ombouw van bestaande regel(schakel)kasten kunnen infrarood foto's worden gemaakt zodat de status van de huidige installatie kan worden aangetoond.

Het realiseren van bekabeling voor de installaties.

Conventionele installaties :
In alle meet- en regeltechnische projecten is bekabeling nodig. Na een kick off met onze opdrachtgevers zal door een team van ervaren VCA gecertificeerde monteurs (8) ter plaatse de bekabeling worden aangebracht. Of het nu gaat om een klein project van 1 of 2 dagen tot installaties van maanden 4 Control kan dit voor u uitvoeren. Dit natuurlijk conform de laatste NEN voorschriften.

Smart Building Solutions :
Smart Building projecten vergen andere technische oplossingen. Whireless en / of IP netwerken dienen hierbij toegepast te worden. Door onze samenwerking met toonaangevende ECO partners kunnen wij dit voor u realiseren. Hierbij kunnen we zelfs een garantie afgeven voor 10 of 15 jaar op de aanleg van de deze netwerken. Voor nadere informatie komen wij graag bij u langs.

Software, Middleware platforms, Api's

Conventionele installaties :
4 Control Meet- en regeltechniek heeft de beschikking over gespecialiseerde programmeurs die veel kennis hebben van Johnson Controls software. Of het nu gaat om oudere systemen DX of de nieuwste FEC regelaars, de kennis is aanwezig. Omdat wij een gecertificeerd partner zijn van Johnson Controls werken we nauw samen en kunnen snel inspelen op de wens van de klant en zo de beste oplossing bieden.

Smart Building Solutions:
De kracht van Smart Building projecten is om te werken met regelaars welke zijn voorzien van open protocollen. Voor Smart Building projecten maken we dan ook gebruik van regelaars welke door middel van HTML geprogrammeerd worden. Via een middleware software applicatie kan informatie uit bijvoorbeeld een verlichting, brand-, CCTV of toegangscontrole systeem worden gekoppeld aan de meet- en regeltechniek voor de HVAC installatie. Door de hiervoor omschreven systemen te koppelen met een track and trace applicatie kunnen diverse economische voordelen worden gerealiseerd. Voor het programmeren van Smart Building projecten werken wij samen met door Cisco geselecteerde partijen in het Cisco ECO systeem, waarbij het OT gedeelte in eigen beheer wordt gerealiseerd..

Inbedrijfstellen / IO test

Conventionele installaties :
Sinds 4 Control in 2003 is opgestart met het realiseren van projecten, is het inbedrijfstellen van meet- en regeltechnische projecten een dagelijkse activiteit. Dit kunnen wij realiseren voor diverse fabricaten waaronder Johnson Controls, Priva, etc. Onze inbedrijfstellers worden regelmatig bijgeschoold om bij te blijven bij de laatste ontwikkelingen van deze producten.

Smart Building Solutions :
Smart Building trajecten vergen een andere aanpak van inbedrijfstellen. Samen met de eindgebruiker/eigenaar wordt een proof of concept gerealiseerd. Na een aantal maanden na de inbedrijfstelling van de installatie wordt bekeken of de installatie functioneert zoals dit is vastgelegd in de proof of concept. Voor het inbedrijfstellen van Smart Building projecten werken wij samen met de door Cisco geselecteerde partijen in het Cisco ECO systeem, waarbij alle OT gerelateerde zaken in eigen beheer worden gerealiseerd.

Smart Building Solutions

Steeds meer bedrijven zijn actief bezig met het ontwikkelen van Smart Building Solutions. Sinds 2015 is 4 Control samen met een aantal Cisco Eco Systeem partners bezig met het uitwerken van een Proof of Concept voor “Digital Ceiling” projecten. Inmiddels is deze fase voorbij en kunnen we overgaan tot het daadwerkelijk realiseren van projecten. Binnen ons Cisco Eco Systeem staat Smart Buildings voor een integratie van gebouwbeheer systemen, ICT en energiemanagement. Een koppeling tussen deze diverse systemen resulteert in een effectiever en efficiënter gebouw, waarmee een overall kostenreductie bereikt wordt. Het Smart Buildings concept verlengt de levensduur van het gebouw (duurzaam), zorgt voor een waardevermeerdering van het pand, en voldoet aan wet- en regelgeving. Bovendien zal het toegenomen gebruikerscomfort resulteren in een verhoogde medewerkersproductiviteit. Bij Smart Buildings projecten werken wij samen met de door Cisco geselecteerde partijen in het Cisco ECO systeem, waarbij een gedeelte in eigen beheer wordt gerealiseerd.

Totaalprojecten

Conventionele installaties :
Door onze jaren lange ervaring in het realiseren van meet- en regeltechnische projecten kunnen wij voor u totaal projecten realiseren. Dit van ontwerp (VO) tot onderhoud. Dit zullen wij altijd doen in samenwerking met onze partners zoals Johnson Controls, Priva.

Smart Building Solutions
Inmiddels zijn wij ruim een jaar bezig met het ontwikkelen van een Proof of Concept voor Digital Ceiling projecten. Deze fase is inmiddels afgerond en kunnen er totaal projecten worden gerealiseerd. Met onze Cisco ECO partners kunnen wij voor u dan ook totaal projecten realiseren. Als totaalaannemer van Smart Building projecten heeft u één aanspreekpersoon voor het realiseren van deze diverse disciplines. Dit van ontwerp (VO) tot onderhoud.